Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Đaci somborske Gimnazije nastavljaju sa uspesima na takmičenjima

Đaci somborske Gimnazije nastavljaju sa uspesima na takmičenjima

Tokom prve polovine maja, učenici Gimnazije „Veljko Petrović“ iz Sombora, ostvarili su brojne uspehe na takmičenjima.

Na Republičkom takmičenju iz istorije, koje je održano u Pirotu, učešće je uzelo više od 200 učenika, a somborsku Gimnaziju, predstavljalo je troje učenika. Najuspešniji je bio Dušan Šijačić, u kategoriji trećih razreda. Njegov mentor bio je Milan Dimić.

Kada je u pitanju sportski deo, i ženska i muška reprezentacija Gimnazije u atletici, osvojile su prva mesta na Međuokružnom takmičenju koje je održano u Novom Sadu, te su time obezbedili plasman na državno takmičenje. Žensku ekipu činile su: Manuela Sekulić (koja je osvojila 1. mesto i u pojedinačnoj konkurenciji u skoku u dalj), Anastasija Borić (2. mesto u skoku u vis), Vanja Milošević (2. mesto na 100m), Dunja Milović (3. mesto na 400m), Martina Đurković (3. mesto u bacivanju kugle), Jelena Pavkov (3. mesto na 800m) i Vlatka Holjevac. Ekipu je predvodio Boris Jerković. Mušku ekipu činili su: Gregor Sekulić (1. mesto u skoku u dalj), Miloš Maksimović (1. mesto na 1 000 m), Miloš Tomić (koji je imao samo dva atletska treninga pre nastupa, osvoji je 2. mesto u skoku u vis) Stefan Marić (3. mesto na 100 m), Nikola Stanković, Vasilije Cvetković i David Jurić. Ekipu je prevodio Milan Marić.

Povodom Svetskog dana Crvenog krsta, Gimnazija je dobila Zahvalnicu za doprinos u razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi od Crvenog krsta Srbije.

Naknadinim razmatranjem rezultata na republičkoj Književnoj olimpijadi nekolicini učenika iz Srbije korigovan je rezultat. Među njima se nalaze i učenice Gimnazije: Elena Ovatrlov i Danica Karalić. Naime, one su umesto 3. mesta podelile 2. mesto. Njihova mentorka bila je Jasmina Radenković Šolaja.

Tagovi:
Pročitajte još: