Đaci su naša najbolja reklama: Ulice Novog Sada krase bilbordi sa licima najuspešnijih učenika

U Novom Sadu postavljeno je 40 bilborda s licima 280 najboljih đaka.

Ulice u Novom Sadu počele su da krase fotografije najboljih učenika koji su protekle školske godine ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.

Do sada je u Novom Sadu okviru projekta “Učim, znam, vredim”, postavljeno 40 reklamnih bilborda s licima 280 đaka, što je najveći broj učenica i učenika promovisanih u okviru ovog projekta.

Upoređujući ovu brojku sa onom iz 2015. godine kada je pokrenuta ova akcija, Aleksandar Savanović, predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti, kazao je da je tada bilo 14 bilborda i 30 promovisanih đaka i da se sada dolazi do podatka koliko je ovaj projekat zaživeo u Novom Sadu.

Bilbordi, Novi Sad

Dane i Jana na bilbordu u Bulevaru oslobođenja, Foto: Društvena odgovornost

U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.

– Kada bude završeno postavljanje svih bilborda u 7 lokalnih samouprava, biće predstavljeno gotovo 370 đaka, što je za 120 učenica i učenika više nego godinu dana ranije, koja je bila najuspešnija od pokretanja projekta – predočio je Savanović.

Bivši učenik gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, od ove jeseni student prve godine Prirodno-matematičkog fakulteta, Nikola Pešić ove godine je između ostalog osvojio treće mesto na Svetskoj informatičkoj olimpijadi, kao i prvo mesto na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi. Takođe je aktuelni državni prvak iz informatike, a zbog svojih uspeha, predstavljen je na bilbordu.

Nikola Pešić. bilbordi, Novi Sad

Nikola Pešić, Foto: Društvena odgovornost

– To je jedno od priznanja za trud koji me je doveo do domaćih i međunarodnih nagrada – poručio je Pešić.

Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za medije da u godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, ova organizacija želi da podrži inicijative koje promovišu mlade i koje u prvi plan stavljaju učenje, prave vrednosti.

Najbolji đaci na bilbordu

U okviru projekta “Učim, znam, vredim”, postavljeno 40 reklamnih bilborda, Foto: Uzv.rs

– Želimo da pomognemo ne samo promociju najuspešnijih na bilbordima, već da pomognemo mladima, koliko je u našim mogućnostima, na putu do tih uspeha – kazao je Grozdanović i dodao da će vrata Omladinske prestonice Evrope Novi Sad uvek biti otvorena kako za mlade, tako i za one koji promovišu mlade i prave vrednosti.

Preuzeto: telegraf.rs