fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Dačić: Očekujem da francuski poslanici u PSSE imaju razumevanja za argumente Srbije

Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je, u razgovoru sa šefom francuske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Bertranom Buiksom u Beogradu, očekivanje da francuski poslanici u toj instituciji imaju više razumevanja za argumente Srbije na predstojećem zasedanju na kojem će se razmatrati Nacrt mišljenja o zahtevu za prijem tzv. Kosova u SE.

Dačić je u razgovoru sa Buiksom, koji je i predsedavajući Komiteta za politička pitanja i demokratiju PSSE, izrazio razočaranje zbog usvajanja Nacrta mišljenja izvestioca PSSE Dore Bakojani o zahtevu tzv. Kosova za članstvo u SE u kojem su kao uslovi za njegovo članstvo izostavljeni osnivanje ZSO i rešenje za pitanje eksproprijacija na severu Kosova i Metohije.

Istakao je da je Kosovo i Metohija istorijski važan deo Srbije i podsetio na vekovno prijateljstvo Srbije i Francuske tokom oba svetska rata, kao i na činjenicu da su uvek bile na pravoj strani istorije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Buiks je istakao da je Francuska iskreni prijatelj Srbije, kao i da podržava pregovore i dijalog po pitanju zahteva za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope.

Dodao je da Francuska ostaje otvorena za dijalog sa srpskom delegacijom pri PSSE i ima razumevanja za stavove naše strane po ovom pitanju.

Tagovi:
Pročitajte još: