fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Đakonije iz špajza: Kisele tikvice

025 preporucuje kisele tikvice

Prokuvajte sirće, vodu, šećer i so. Isecite tikvice na trake, kocke ili kolutove. Isecite luk. Kad voda provri, ubacite manju količinu seckanih tikvica i poklopite. Smeša vode i sirćeta tada će se smiriti, a tikvice su gotove kada ponovno provri. Ponovite dok ne upotrebite svu količinu, pa ponovite postupak i sa paprikom seckanom na komadiće. U teglice koje ste dobro oprali, osušili, i ostavili 20-ak minuta na 100 stepeni u rernu, stavite kašiku gorušice, kašiku bibera u zrnu, po 2 lovorova lista i papričice. Preko toga složite tikvice i prelijte smesom vode i sirćeta. Teglice odmah dobro zatvorite. Po želji, možete dodati bosiljak ili ruzmarin.

Tagovi:
Pročitajte još: