Dani edukacije mladih preduzetnika i inovatora

U četvrtak, 28. februara 2019. godine, u Domu kulture u Srpskom Miletiću, sa početkom u 12 časova, održano je takmičenje pod nazivom ″Dani edukacije mladih preduzetnika i inovatora″.
Pred prepunom salom Doma kulture, priliku da predstavi svoje ideje i biznis planove, imalo je oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola iz opštine Odžaci, Bač, Kula, Sombor i Apatin.
Manifestaciju je otvorio član Veća opštine Odžaci, Slobodan Popović, a nakon uvodne reči, prisutne je pozdravila i predsednica opštine Odžaci, Latinka Vasiljković, kao i Slobodan Bata Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije. On je tom prilikom predsednici opštine Odžaci i članovima organizacionog tima uručio povelje ″Mihajlo Pupin″.
Nakon svečanog otvaranja usledio je i takmičarski deo programa, gde su đaci predstavili svoje inovacije. Prvo mesto pripalo je Ekonomsko – trgovinskoj školi iz Kule, drugo mesto osvojili su đaci osnovne škole ″Bora Stanković″ iz Karavukova, dok je treće mesto pripalo đacima iz osnovne škole ″Miroslav Antić″ iz Odžaka.
Cilj ove izuzetne manifestacije, bio je da se na jedan dobar način, kroz radionice i izrade biznis planova i prezentovanje poslovnih ideja, deca i omladina podstaknu da što kvalitetnije provode svoje slobodno vreme, te dana praktičan način primene naučeno. Organizator ove manifestacije je Opština Odžaci, u saradnji sa Savezom pronalazača Srbije.