Deca iz Bača gostovala sa predstavom u predškolskoj ustanovi u Odžacima

Mališani iz vrtića u Baču gostovali su danas sa svojim vaspitačima u Predškolskoj ustanovi “Poletarac” u Odžacima gde su za svoje drugare odigrali predstavu “Pop Ćira i pop Spira u vrtiću”.

Predstavu autorski potpisuje vaspitač Sanja Vučić, koja je uradila i režiju, a učestvuju deca iz pripremno predškolske grupe iz vrtića u Baču koja su pokazala svoje glumačko umeće.

Zajedno sa decom i vaspitačima u Odžacima je bila i direktorica PU “Kolibri” iz Bača Ana Boškić. Ona je istakla da se na nivou te ustanove neguje dramsko stvaralaštvo kroz organizaciju dramskog festivala koji je ove godine održan po sedmi put uz učešće dece iz pripremno predškolskih grupa.

– Negujemo naše dobre komšijske odnose, kako između vaspitača i rukovodećeg kadra naših ustanova, tako i između dece. Deci iz Odžaka danas ćemo prikazati predstavu sa našeg dramskog festivala koji je bio u aprilu. Predstava je osvojila prvo mesto po oceni žirija i ona nas je predstavljala na smotri dramskog stvaralaštva predškolskih ustanova Južnobačkog okruga – izjavila je Boškić.

Prema njenim rečima, kod dece se kroz dramsko stvaralaštvo neguje kreativnost i mašta, razvija govor, a deca uče i kako da razmenjuju emocije i kako da se ponašaju na sceni.

Da je gostovanje dece iz Bača bilo uspešno potvrđuje i to što su najmlađi Odžačani sa velikom pažnjom odgledali predstavu koju su za njih odigrali njihovi drugari i gromoglasnim aplauzom podržali svoje vršnjake na sceni.

Izvor: Radio Odžaci