Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dejan Cogoljević ovogodišnji pobednik biciklističke trke „Trofej Sombora“

trofej grada sombora

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije, Sportskog saveza Grada Sombora i Biciklističkog kluba „Sombor“, održana je deveta po redu Međunarodna biciklistička drumska trka „Trofej Sombora“, koja se ujedno boduje i za Kup Srbije.

U toku trkačkog dana, najpre su realizovane dečije trke „Venera CH Kids“, na kojima je nastupilo više od osamdeset mališana uzrasta od 4 do 15 godina. Ovom prilikom, guralice i predškolci vozili su na stazi dugoj 100 metara, dok su oni malo stariji imali zadatak da pređu krug u dužini od 1.200 metara.

Nakon dečijih trka, organizovane su trke za Kup Srbije, koje su okupile više od dvesta biciklista u sedam kategorija. Na ovogodišnjem „Trofeju Sombora“, pored domaćih klubova, učestvovali su i takmičari iz Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Pobednik seniorske trke je biciklista „Borca“ iz Čačka, Dejan Cogoljević, koji je bio brži od Marka Stankovića, člana OBK „Beograd“, dok je treće mesto pripalo Andreju Galoviću, biciklisti „Crvene zvezde“. U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila Maja Savić iz novosadskog „Elita“.

Zainteresovani biciklisti imaće priliku da se uskoro oprobaju u još jednoj biciklističkoj manifestaciji, koja je zakazana za nedelju, 11.jun, kada će se voziti krug „Oko Sombora“ u dužini od 170 kilometara, po atarskim i putevima po bentu uz Dunav. Budući da je vožnja podeljena u dva dela, postoji mogućnost da učesnici pređu samo jednu etapu.

Tagovi:
Pročitajte još: