fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Delegacija Apatina na obeležavanju 25 godina Samouprave Srba u Mohaču

Delegacija Apatina na obeležavanju 25 godina Samouprave Srba u Mohaču

Delegacija opštine Apatin koju su činili zamenik predsednice opštine Apatin, Radovan Đukić, odbornik u SO Apatin, Ištvan Peter, direktorka JP „Dunavska obala”, Ljiljana Krec, direktor Turističke organizacije Apatin, Nemanja Jović i ispred Kulturnog centra Apatin, Ivana Srdić, proteklog vikenda, bili su gosti bratske opštine Mohač.

Razlog posete je bio poziv Samouprave Srba u tom gradu, koji su obeležavali jubilej od 25 godina svog postojanja. Delegaciju opštine Apatin, pored gradonačelnika Mohača, Gábora Pávkovicsa, dočekao je Mate Dušan u prostorijama Samouprave Srba u Srpskoj čitaonici, koja se nalazi uz pravoslavni Hram Svete Trojice.

„Pre dvadeset i pet godina je osnovana Srpska samouprava Grada Mohača, koja od tada za svaku pohvalu čuva svoj jezik, tradiciju i kulturu malobrojne srpske manjine. Već uobičajenu proslavu Nove godine, ovog puta su podigli na viši nivo. Bilo je izuzetno lepo videti, kako uz stariji naraštaj mnogo mladih igra uz temperamentne srpske melodije u velikoj dvorani Umetničke škole Lajos Schneider. Posebna nam je radost i zadovoljstvo što su se zamenik predsednice opštine Apatin gospodin Radovan Đukić i delegacija Apatina dobro osećali na proslavi. Zahvaljujem se organizatorima, Srpskoj samoupravi Mohača, te učesnicima: Orkestru Radost i Glasovi, te KUD-u Mohač. Na podršku od strane Samouprave Grada Mohača i u budućnosti možete da računate. Srećna Nova godina“, poručio je gradonačelnik Mohača Gábor Pávkovics.

„Uverili smo se još jednom da srpska zajednica ima veliko uvažavanje predsednika Mohača, Gábora Pávkovicsa i njegovih saradnika, na šta smo veoma ponosni i zahvalni. Zadovoljstvo nam je da smo bili njihovi gosti i nadamo se da će bratimljenje dve opštine dodatno ojačati prijateljstva ne samo Mađara i Srba, već i ostalih manjina koje u njima žive”, rekao je zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić.

Tagovi:
Pročitajte još: