Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Detelina sa četiri lista donosi sreću, a da li ste znali da svaki list ima svoje moćno značenje

Sreća

Nema osobe koja nije čula da detelina sa četiri lista donosi sreću. Većina ju je i tražila po travi, makar kao dete. A da li ste znali da je ova biljka puna simbolike?

Čak i ona uobičajena sa tri lista ima svoje snažno značenje. Detelina je nacionalni simbol zelene Irske, a u hrišćanskoj tradiciji predstavlja Presveto Trojstvo.

Sudeći prema legendi, ko nađe detelinu sa četiri lista biće srećan celog života. Zato su mnogi pretraživali livade i vrtove u potrazi za tim zelenim simbolom sreće.

A prema starom verovanju, svaki od četiri lista deteline ima svoje značenje. Prvi predstavlja veru, drugi nadu, treći ljubav, a četvrti, pa već znate – sreća. A kada dobro razmislite, sve i te kako ima smisla. Ako imaš vere, ako gajiš nadu i ako tražiš sa ljubavlju, sa sigurnošću ćeš onda pronaći i svoju sreću.

Ova biljka je široko rasprostranjena, raste bukvalno svuda, a jedino je nema Antarktiku i u Australiji, zbog čega biljku uvoze sa drugih kontinenata. Detelina, takođe, simbolizuje i leto, piše 24sata.hr.

Tagovi:
Pročitajte još: