fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Direktori kompanija Meta i TikTok mogli bi da svedoče pred američkim Senatom u slučaju eksploatacije dece

Američki senat

Odbor za pravosuđe američkog Senata saopštio je da će 6. decembra biti sprovedeno saslušanje u slučaju o seksualnoj eksploataciji dece na mrežama, a očekuje da će generalni direktori kompanija Meta i TikTok, Mark Zakerberg i Šu Ci Čev, dobrovoljno pristati da svedoče.

Odbor je takođe izdao sudske pozive direktorima kompanija Diskord, Snap i X (Tviter), kako bi ih primorao da svedoče, preneo je Rojters.

Predsedavajući pravosudnog odbora Senata Dik Darbin i najviša republikanska predstavnica Lindzi Grejem rekli su da će saslušanje omogućiti članovima odbora da utiču na direktore nekih od najvećih kompanija u sferi društvenih medija kada je reč o njihovim neuspesima da zaštite decu na mrežama.

“Saslušanje generalnih direktora nekih od najvećih svetskih kompanija društvenih medija pomoći će nastojanjima odbora u vezi sa bavljenjem krizom seksualne eksploatacije dece na mreži”, saopštio je odbor.

Dodaje se da su, odstupajući od standardne prakse, Diskord i X odbili da sarađuju oko uručenja sudskih poziva u ime svojih izvršnih direktora, zahtevajući od odbora “da zatraži asistenciju američke Službe maršala da lično uruči sudske pozive”.

Tagovi:
Pročitajte još: