Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Do 26. juna Konkursi za subvencije pčelarima

javni konkurs

Grad Sombor raspisao je Javni konkurs za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela na teritoriji Grada Sombora u 2023. godini.

Pravo učešća imaju lica koja se bave uzgojem pčela, upisana su u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Konkursom će se dodeljivati sredstva za kupovinu nove opreme za pčelarstvo i nabavku novih pčelinjih društava. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi je 80.000,00 dinara, a minimalan iznos je 8.000,00 dinara. Ukupna sredstva koja su obezbeđena u gradskom budžetu iznose milion dinara.

Konkurs je otvoren do 26. juna 2023. godine, a više informacija o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji možete da pogledate na sledećem linku:

https://www.sombor.rs/aktuelnosti/konkursi/konkurs-javni-poziv-za-dodelu-sredstava-za-nabavku-novih-pcelinjih-drustava-i-opreme-za-pcelarstvo-poljoprivrednim-proizvodjacima-koji-se-bave-uzgojem-pcela-na-teritoriji-grada-sombora-u-2023-godin-2/

Takođe, u toku je Javni konkurs za dodelu sredstava udruženjima pčelara na teritoriji Grada Sombora u 2023. godini.

Pravo učešća ostvaruju pčelarska udruženja na teritoriji Grada upisana u Registar Agencije za privredne registre, koja nisu u postupku likvidacije niti pod privremenom zabranom obavljanja delatnosti, nisu u poslednje dve godine bili pravnosnažnom Odlukom kažnjena za prekršaj ili privredni prestup u vezi sa svojom delatnošću, te nemaju dugovanja prema jedinici lokalne samouprave (eko – naknada).

Javnim konkursom će se dodeliti sredstva za nabavku novih mašina i opreme u sektoru pčelarstva. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1.500.000,00 dinara, a minimalan iznos je 50.000,00 dinara. Ukupna sredstva koja su obezbeđena u gradskom budžetu iznose 2 miliona dinara.

Konkurs je otvoren do 26. juna 2023. godine, a više informacija o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji možete da pogledate na sledećem linku:

https://www.sombor.rs/aktuelnosti/konkursi/konkurs-javni-poziv-za-dodelu-sredstava-udruzenjima-pcelara-na-teritoriji-grada-sombora-u-2023-godini-2/

Tagovi:
Pročitajte još: