Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dobri rezultati kao podsticaj za kontinuirano zalaganje i rad

Momir Mioković

Grad Sombor zajedno sa javnim komunalnim preduzećima godinama unazad ulaže u kupovinu nove mehanizacije. U tom pravcu, najveći iskorak napravilo je JKP „Zelenilo“, koje je veći deo mehanizacije u prethodnim godinama potpuno obnovilo. Ipak, kako ističe direktor ovog preduzeća Momir Mioković, u cilju bržeg i kvalitetnijeg rada, ovaj trend zanavljanja opreme će se nastaviti i ubuduće.

-Negovanje lepog lica našeg grada jedan je od prioriteta našeg poslovanja. S tim u vezi, pored naših vrednih radnika koji su ključni u celom ovom procesu, neophodno je obezbediti i adekvatnu mehanizaciju koja će olakšati i ubrzati ceo taj proces rada. Zato smo i ove, kao i prethodnih godina, radili na obezbeđivanju nove opreme. Ono što je svakako najviše doprinelo podizanju kvaliteta rada i same brzine jeste nova kamionska korpa sa platformom. Dalje, novi usisivač za lišće menja 8 ljudi, koji su taj isti posao prethodno radili kristeći kamione i utovarivač. Takođe, samo jedna kosačica marke „kubota“ zamenila je rad tri mašine. Znači konkretni rezultati. To je ono što nas podstiče da radimo i dalje.

Šta biste izdvojili kao najvažnije u radu preduzeća tokom 2023. godine?

-Sve je važno, jer svaki segment mora da funkcioniše dobro kako bi preduzeće funkcionisalo dobro. U ovom slučaju izdvojiću ono što je osnovna delatnost našeg preduzeća, a po čemu je naš grad najpoznatiji, to su održavanje i negovanje gradskog zelenila. S tim u vezi želimo da naš Sombor ne samo zadrži epitet „zelenog grada“, već i da to podignemo na još viši nivo, kontinuiranim povećavanjem broja sadnica, kao i revitalizacijom vetrozaštitinih pojaseva.

Kako je zimski period počeo, neminovno je osvrnuti se i na Zimsku službu. Možemo li biti sigurni da je sve spremno?

-Apsolutno. Mašine su spremne. Ljudi su spremni. Imamo obezbeđene zalihe soli. Imamo odličnu saradnju i radimo sinhronizovano sa drugim komunalnim preduzećima, tako da zaista mislim da nema razloga za brigu.

Tagovi:
Pročitajte još: