Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dočekasmo i ovo: Ne gubite više vreme na kilometarske poruke na Vajberu, AI će vam ih rezimirati

Viber

Vajber, najšire korišćena platforma za razmenu poruka među našim korisnicima, nedavno je integrisala tehnologiju OpenAI u svoj najnoviji alat zasnovan na veštačkoj inteligenciji. Ova funkcija omogućava korisnicima da dobiju rezime nepročitanih poruka iz grupnih ćaskanja na Vajberu.

Dizajniran da ispuni zahteve miliona korisnika koji ne uspevaju da pogledaju ili ne odgovore na sve poruke svakog dana, ovaj zanimljiv alat pruža brz i efikasan način filtriranja ključnih informacija iz do 100 nepročitanih poruka u rezime.

Uvek u toku

Veštačka inteligencija posebno izdvaja ključne informacije i skoro odmah predstavlja važne izvode iz diskusija unutar Vajber grupa. Ovaj pristup štedi vreme i energiju, olakšava korisnicima donošenje odluka i povećava produktivnost. Brzi rezimei omogućavaju korisnicima da budu u toku bez potrebe da čitaju dugo propuštene poruke.

AI rezime

Primarno fokusirana na grupna ćaskanja, funkcija AI rezimea će biti proširena kako bi uključila sve popularnije oblike komunikacije među korisnicima Vajbera u budućnosti. Ovo će im omogućiti da lako formulišu ključne odluke, akcione tačke i zaključke iz diskusija za buduće reference i odluke. Zamislite koliko bi ova funkcionalnost mogla da koristi, na primer, roditeljima koji organizuju školske aktivnosti svoje dece, sportskim timovima, porodičnim planovima za rođendanske zabave ili grupama prijatelja koji planiraju putovanja.

Kome je dostupan

Aktiviranje sažetka je jednostavno – korisnici su obavešteni o opciji da generišu sažetak za nepročitane poruke kada se pridruže grupnom ćaskanju. Važno je istaći da će rezimei biti dostupni samo onim korisnicima koji to zatraže, čime se obezbeđuje privatnost i sigurnost sadržaja.

Bezbednost i dalje u fokusu

Kompanija Viber ističe da su privatnost i bezbednost podataka ključni aspekti u razvoju ove funkcije. Alat za rezime ne koristi nikakve identifikatore osim korisničkih imena, čime se osigurava da se razgovori ne mogu povezati sa pojedinačnim članovima izvan grupe. Štaviše, Viber ne pristupa niti čuva razgovore ili njihove rezimee na svojim serverima.

“Uvek tražimo nove i inovativne načine da olakšamo život našim korisnicima“, rekao je Ofir Ejal, izvršni direktor Rakuten Vibera. “Koristeći moć generativne veštačke inteligencije, omogućavamo im da uštede vreme i osiguramo da ne propuste nijedan važan razgovor, bilo da se radi o školskim obavezama, porodičnim planovima ili aktivnostima za vikend. Naši korisnici će sada moći brzo da sustignu i nastave sa važnim komunikacije“.

Tagovi:
Pročitajte još: