Dodeljene nagrade na 26. konkursu Svetosavlje i naše doba

Završna izložba i svečanost dodele priznanja najuspešnijim učesnicima 26. konkursa “Svetosavlje i naše doba” održana je u subotu, 19. maja u Srednjoj tehničkoj školi “Mileva Marić Ajnštajn” u Novom Sadu.

Tema literarnog i likovnog konkursa ove godine bila je “Zaveštanje Svetog Simeona”.

Na likovnom konkursu u kategoriji predškolaca treću nagradu dobila je Nađa Ćirić iz PU “Poletarac” u Odžacima, objekat “Park”, iz grupe vaspitačice Stojanke Popov.

Na kaligrafskom konkursu u kategoriji učenika osnovnih škola od prvog do drugog razreda stiglo je hiljadu radova, a dodeljene su tri nagrade. Među nagrađenima je Lana Milošević, učenica prvog razreda OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu. Pohvalu je dobila njena nastavnica Snežana Dimitrijević, koja je bila mentor.

Takođe na kaligrafskom konkursu, u kategoriji od petog do osmog razreda, stiglo je 349 radova, a među 22 rada koja su odabrana za izlaganje nalazi se i rad Milane Žakule, učenice sedmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama. Mentor je Mirjana Mićić.

Organizatori konkursa su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Kolo srpskih sestara Eparhije bačke, Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, Katihetski odbor Eparhije bačke i Udruženje vojvođanskih učitelja.

Izvor: Radio Odžaci