Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dodeljeno pet besplatnih kuća

Kuća

Povodom konkursa Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom, u sali Opštinskog veća u Odžacima, upriličen je prijem za pet porodica koje su na konkursu dobile sredstva za kupovinu seoskih kuća.

Kuće na poklon su dobile po dve porodice iz Bogojeva i Bačkog Brestovca, i jedna porodica iz Karavukova.

Ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku ili poljoprivrednici koji imaju manje od 45 godina života. Iznos koji je dozvoljen po jednoj kući je do 1,2 miliona dinara, a kuća može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Sredstva za kupovinu kuća se dobijaju po redosledu pristiglih prijava, na osnovu Uredbe o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom, dok je rok za prijavu zainteresovanih koji ispunjavaju uslove 01. novembar 2021. godine.

Ovakvim i sličnim akcijama Ministarstvo za brigu o selu u saradnji sa lokalnim samoupravama, intezivno radi na oživljavanju seoskih sredina i podizanju kvaliteta života u njima.

Tagovi:
Pročitajte još: