Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dojave o bombama širom Srbije: Ispražnjene učionice u školi u Čačku i u Novom Sadu

Čačak

U jutarnjim časovima stigla je dojava o postavljenoj bombi u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku.

Takođe, dojave o bombi su stigle i na Ekonomskom fakultetu i gimnaziji u Kragujevcu, kao u sedam osnovnih škola u Novom Sadu.

– Na samom početku prvog časa rekli su nam zaposleni da napustimo klupe i izađemo iz učionica. Cela škola izašla je van školskog kruga dok nije stigla policija. Samo se prvi čas nije održao – kazao je Nenad K. koji pohađa školu u Čačku.

Na lice mesta stigli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su pretražili prostorije i ustanovili da se radi o lažnoj dojavi.

Ubrzo je nakon uviđaja nastava u ovoj školi nastavljena.

Kako je potvrdio izvor iz novosadske policije, za sada su evakuisane osnovne škole “Prva vojvođanska brigada”, “Kosta Trifković”, “Sonja Marinković”, “Dušan Radović”, “Aleksa Šantić”, “Ivan Gundulić” i “Žarko Zrenjanin”.

Pripadnici Specijalne jedinice za razminiranje novosadske policije su na terenu i vrše pretragu prostorija u pomenutim škola.

Dojave i u školama u Boru

Više borskih škola dobilo je jutros dojavu o podmetnutim bombama.

Dojave o bombama stigle su u OŠ “Dušan Radović”, “Vuk Karadžić”, “3.oktobar”, “Sveti Sava”, ŠOSO “Vidovdan” a provera je izvršena i u OŠ “Branko Radičević”, s obzirom da su u istom kompleksu smeštene tri borske osnovne škole.

Dojava o bombi je stigla i u srednjoj školi “Gimnazija”, kao i u nekim osnovnim školama u borskim selima.

Na teren su odmah izašli pripadnici kontradiverzione ekipe policije koje rade proveru i u većini škola je utvrđeno da se radi o lažnim dojavama i deca su se vratila na nastavu.

U nekim osnovnim školama su na mejl stigle dojave o postavljenim bombama nakon čega su direktori odmah reagovali i obavestili policiju koja je uradila proveru.

Tagovi:
Pročitajte još: