Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dojena beba odbija flašicu, kako da je prihvati: Nemojte odustajati, ovih 6 saveta pomoći će vam da je naučite bez muke

Beba i flašica

Ako se beba lepo navikla na dojenja, ali iz nekog razloga je potrebno da joj uvedete flašicu, to zna da bude stresan i dugotrajan proces. Iako neke bebe odmah prihvate flašicu, čest je slučaj odbijanja i velike nervoze. Otkrivamo 10 sjajnih saveta kako da uspešno naviknete bebu na flašicu, a da pritom nastavite i sa dojenjem:

Najvažnije je da obratite pažnju na izgled cucle na flašici, ona treba da bude oblika kao i vaša bradavica. Nemojte da brinete većina prozivođača flašica je mislilo o tome i nije ih je teško naći.

Istisnite vaše mleko na vrh cucle od flašice i blago prvo stimulišite ustašca bebe, kako bi ona osetila ukus i prihvatila da povuče.

Možda je najbolje da neko od drugih ukućana preuzme hranjenje na flašicu, dok se beba navikne, jer je vi definitivno asocirate na dojenje i to može da bude prepreka.

Obratite pažnju na protok mleka kroz cuclu da ne bude prejak, jer to može bebu da odbije od flašice. Za početak uzmite cuclu slabijeg protoka.

Ponudite flašicu kada je beba budna, vesela i nije gladna da se pre svega upozna sa njom.

Dajte joj flašicu u položaju u kome je dojite, to će sigurno mnogo da pomogne.

Budite uporni i dosledni, napravite plan hranjenja bebe i držite ga se. Ukoliko beba nastavi da odbija, a vi ste prinuđeni da prestanete sa dojenjem (zdravstveni problem ili nestanak mleka) obratite se pedijatru da vam objasni koje su alternative.

Tagovi:
Pročitajte još: