Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dom zdravlja Kula organizovao akciju povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa

Dom zdravlja Kula - pregled

Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa Dom zdravlja Kula organizovao je akciju preventivnih pregleda. Akciji su se odazvali zaposleni u Opštinskoj upravi i Policijskoj stanici u Kuli, koji su ovom prilikom, zahvaljujući saradnji ovih institucija sa Domom zdravlja, mogli da provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak i da urade EKG analizu srca.

Direktorka Doma zdravlja Kula, doktorka Vesna Tomić, rekla je da je ova akcija nastala kao epilog jedne obostrano srdačne saradnje Doma zdravlja Kula, opštine Kula i ustanova čiji su se zaposleni odazvali akciji. Takođe, naglasila je da je ova akcija vid zahvalnosti Doma zdravlja za ljude zaposlene u Opštinskoj upravi i Policijskoj stanici koji obavljaju veoma odgovorne i zahtevne poslove u interesu čitave zajednice.

„Danas je obeležavanje Dana borbe protiv dijabetesa i mi smo rešili da preuzmemo inicijativu i da u dogovoru sa gradom napravimo jednu finu akciju u kojoj ćemo preventivno sprovesti  pregled radnika lokalne samouprave i Policijske uprave u Kuli. Do sada smo na nivou lokalne samouprave imali oko 30 pacijenata i nadamo se dobrom odzivu, a ovo je na neki način zahvalnost Doma zdravlja za one koji vode i čuvaju ovaj grad. Ljudi koji  rade i koji su stalno zaposleni uglavnom ne stižu do sopstvenih termina kod lekara i na ovaj način potrudili smo se da im to  olakšamo. Što se tiče preventivnih pregleda, dobili smo jako lepe rezultate u proteklih par nedelja. Naročito smo obratili pažnju i u saradnji sa lokalnim preduzećem ostvarili smo preventivni pregled velikog broja radnika upravo rizične grupe koja je bitna za skrining na kardiovaskularne bolesti, dijabetes i druge internističke bolesti. Dom zdravlja ne miruje i biće tu još dobrih projekata, kako u saradnji sa lokalnom samoupravom, tako i na nivou Ministarstva zdravlja. Kula je dobra sa dosadašnjim postignutim rezultatima u odnosu na druge opštine i domove zdravlja i ono što našom akcijom treba da istaknemo je da se mi brinemo o zdravlju, ne samo o terapiji. Odziv je do sada bio jako dobar. Upravo putem društvenih mreža omogućili smo da informacije stignu na vreme, sva manja mesta su pokrivena i bio je dobar odziv stanovništva“, zaključila je dr Tomić.

Tagovi:
Pročitajte još: