Domu zdravlja 50 miliona za renoviranje Ginekologije i Pedijatrije

Vlada Republike Srbije odobrila je Domu zdravlja iz Odžaka sredstva u visini preko 50 miliona dinara čime su stvoreni uslovi za kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju dela objekta u kojem su smeštene Služba za zaštitu dece i omladine i Služba za zaštitu žena.

Odžačka zdravstvena ustanova je za ova novčana sredstva aplicirala na konkursu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima sa ciljem znatnog unapređenja pružanja zdravstvenih usluga pacijentima i stvaranja savremenijih uslova za rad medicinskih radnika.

Rekonstrukcija koja sledi narednih meseci, podrazumeva adaptaciju celokupnog unutrašnjeg prostora Pedijatrije i Ginekologije – od betonjerskih, podopolagačkih i molerskih radova do ugradnje PVC stolarije i lamperije, zatim saniranje krovne konstrukcije, fasade i izradu pristupnih staza, kao i renoviranje grejnih tela.

Reč je o veoma značajnoj i vrednoj investiciji kojom će deo zgrade Doma zdravlja dobiti potpuno novo ruho, kaže za Radio Odžake dr Steva Panić, v.d. direktora ove ustanove i zahvaljuje se lokalnoj samoupravi na sveukupnoj podršci.

– Smatramo da su Ginekologija i Pedijatrija dva odeljenja koja su najprimarnija i u ovom trenutku je najpotrebnija njihova rekonstrukcija i adaptacija upravo zbog populacije koja tu dolazi. Znači, to su naši najmlađi pacijenti i naše trudnice, porodilje i žene, tako da smo iz tog razloga konkurisali sa ovim projektom – objašnjava v.d. direktora.

Prema rečima dr Panića prvi korak u realizaciji ovog projekta je raspisivanje tendera i izbor izvođača radova koji bi prema planu rukovodstva Doma zdravlja trebalo da počnu za dva do tri meseca, dok je završetak radova predviđen do kraja oktobra sledeće godine.

Pored ove investicije u odžačkom Domu zdravlja planiraju da u skorije vreme nabave i dva vozila za potrebe Službe hitne medicinske pomoći.

Izvor: Radio Odžaci