fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Đorđević: “Radimo na transformaciji Pošte Srbije u akcionarsko društvo.”

Đorđević

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da su toku pripreme za transformaciju u akcionarsko društvo, i da se radna grupa bavi optimizacijom svih poslovnih procesa Pošte.

“Vlada Srbije je osnovala radnu grupu koja radi zajedno sa nama, pošto imamo i radne grupe u okviru Pošte Srbije. Mi prvenstveno želimo da ubrzamo i racionalizujemo naše poslovne procese. Potrebno je da utvrdimo kako i u kom pravcu će ići transformacija”, rekao je Đorđević Tanjugu.

On je istakao da će pošte biti otvaranje širom Srbije u manjim mestima, kao i da je zajednička ideja Pošte i predsednika Aleksandra Vučića da u svakom mestu građanima bude dostupna usluga pošte.

“Da probamo da pružimo usluge našim građanima kako bi oni ostali. Nama je ideja da u svakom selu koje ima 500 i više stanovnika postoji neka vrsta `haba`. Tu će biti pored Pošte Srbije i Dunav osiguranje, Telekom Srbija i Poštanska štedionica i faktički da pružimo našim građanima da na jednom mestu mogu da odrade sve”, rekao je Đorđević.

To će otvoriti i nova radna mesta, dodao je on i istakao da će na taj način dodatno motivisatiu ljude da ostanu da žive i rade u tim manjim mestima.

Đorđević je kazao da je razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, sa idejom da se primeni iskustvo nekih drugih zemalja i Pošti povere određene poslove MUP-a.

“Obzirom da je i Pošta država, ideja je da MUP Srbije deo svojih zaposlenih prebaci tamo gde su potrebni za operativne poslove i smanji administraciju na šalterima, tako da određene šalterske poslove prepuste Pošti Srbije”, objasnio je Đorđević.

Kako je rekao, s obzirom na to da Pošta Srbije ima 1.534 lokacije, a možda i više, ona ima mogućnost da se sve ono što je vezano za pasoše, lične karte, produženja vozačke dozvole, obavlja u Pošti Srbije, kao i da bude potpuno sigurno.

Što se tiče broja pošti koje je planirano da budu otvorene širom zemlje, Đorđević kaže da se trenutno radi na racionalizaciji i kategorizaciji pošti, te da će naknado biti poznato o kom broju je reč, zavisno od potreba.

“Pravimo nekoliko kategorija pošta – prvog, drugog, trećeg, petog, šestog, sedmog reda. To će jasno pokazati kako će da izgledaju, koje poslove da obavljaju, i za koji broj stanovnika. Recimo, da nemamo upavnike u tri male pošte koje su na kilometar udaljene jedna od druge. Ideja je da imamo jednog koji će da pokrije sve tri, da uštedimo ljude, a da onda te ljude iskoristimo za otvaranje drugih pošti”, rekao je Đorđević.

Tagovi:
Pročitajte još: