fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Dosadila su vam površna poznanstva? Sedam koraka do snažnog prijateljstva

prijatelj

Iako nije tajna da je prijateljstvo važno za zdravlje i sreću, održavanje bliskih odnosa sa prijateljima nije uvek lako, posebno u odraslom dobu. Evo sedam koraka koji mogu da pomognu u izgradnji jakih, bliskih prijateljstava.

Pokažite interesovanje

Postavljajte pitanja o njihovom životu, njihovim interesovanjima, hobijima i strastima. Pokažite da ste zainteresovani za ono što govore i da vam je zaista stalo.

Budite otvoreni

Pokažite svoju ranjivost i budite iskreni u vezi sa svojim emocijama i mislima. Ovo će stvoriti poverenje neophodno za izgradnju snažnog prijateljstva.

Budite prisutni

Kada ste sa prijateljima, fokusirajte se na to da budete prisutni u trenutku i da im se potpuno prepustite. Nemojte da budete zaokupljeni svojim telefonom i drugim stvarima koje vas ometaju.

Budite podrška

Budite uz svog prijatelja u teškim trenucima i pružite mu podršku kada im je potrebna. Pokažite da ste tu za njih i u dobru i u zlu.

Budite autentični

Budite svoji i nemojte da se pretvarate da ste nešto što niste da biste ugodili drugima. Pravi prijatelji će vas prihvatiti onakvim kakvi jeste.

Ostanite u kontaktu

Redovno razgovarajte sa prijateljima i ostanite u kontaktu sa njima. Planirajte zajedničke aktivnosti i druženja, bez obzira na to koliko ste zauzeti.

Oprostite i budite tolerantni

Svi pravimo greške, ali pravi prijatelji će biti tolerantni i oprostiti jedni drugima. Budite spremni da oprostite i radite na rešavanju problema, umesto da ih ignorišete ili se povlačite iz prijateljstva.

Tagovi:
Pročitajte još: