Dozvoljeno okupljanje 1000 lica na otvorenom prostoru

Prema Naredbi Ministra zdravlja od 01.juna 2020.godine radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Republike Srbije na javnim mestima:

u zatvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 100 lica.
na otvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 1.000 lica.
Za vreme dozvoljenog okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru moraju biti primenjene sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove.

Izuzetno, sportskim takmičenjima na otvorenom prostoru može prisustvovati veći broja lica, s tim da rastojanje između prisutnih lica iznosi najmanje jedan metar. Na ulazu za publiku, prilikom sportskog događaja kojem je dozvoljeno prisustvo većeg broja mora biti istaknuto obaveštenje o maksimalnom broju lica koja mogu da prisustvuju događaju dok mera traje.

Zabrana okupljanja traje dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji Republike Srbije.

Naredbu o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru („Službeni glasnik RS“, broj 78 od 29. maja 2020.) možete pročitati i preuzeti OVDE.