Dr. Marković poručio: Poboljšaćemo kvalitet na svim nivoima!

banji Junaković održana je konferencija za medije na kojoj se javnosti predstavio novi direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Junakovićdr Blagoje Marković koji je na tu funkciju stupio 1. marta.

Odluku o njegovom imenovanju doneo je Pokrajinski sekretarijat, tačnije Vlada Vojvodine koja je i osnivač Specijalne bolnice. Marković je rekao da je došao sa ciljem podizanja ove ustanove na viši nivo. Ima dugogodišnje iskustvo na upravljačkim položajima a iza njega su zavidni rezultati. Za vreme njegovog mandata na čelu Doma zdravlja u Kuli ova zdravstvena ustanova je bila među 10 najboljih Domova zdravlja u Srbiji.

“U narednom periodu, sa ljudima koji su ovde, pokušaćemo da unapredimo mnoge stvari. Imao sam sastanak sa direktorom filijale RFZO i utisak je da ćemo u najskorije vreme povećati broj fondovskih osiguranika, što je garancija za nesmetani rad, a sve ono što dolazi od klijentele koji su na komercijalnom aranžmanu samo je dodatni bonus za banju.” – izjavio je za 025info dr Marković.

Neki dugovi banje su u procesu reprograma, a za neke se traži najbolji model za vraćanje. Već na početku mandata Markovića je dočekao spisak niza događaja koji će biti održani u banji u naredna tri meseca, što je garant solidne popunjenosti kapaciteta. Sve ovo biće uvod u letnju sezonu, a u sklopu toga potrebno je preduzeti sve neophodne mere kako bi kupače dočekala najbolja moguća usluga.

Marković je rekao da banja raspolaže više nego pristojnim kapacitetom i da njegovo iskustvo i praksa pokazuju kako gotovo svi rehabilitacioni centri u Srbiji imaju sličnu problematiku.

“Ono na čemu se treba poraditi jesu unutrašnje stvari u smislu svakodnevnog uređenja objekta i održavanju higijene na visokom nivou. Kad je onaj drugi deo u pitanju, situacija je veoma prosta, što više budemo imali budžetskih pacijenata, biće nam lakše. Banja Junaković u tom pogledu ne zaostaje za okolnim banjama, niti za mnogim banjama u Srbiji. Sve povoljnosti koje možemo da ponudimo trudićemo se da uradimo na najprihvatljiviji način za naše korisnike, i što se tiče medicinskog dela a i što se tiče zdravstvenog turizma koji je u ekspanziji u poslednje vreme.” – kaže novi direktor banje dr Blagoje Marković.

Prisutne je, ipak, najviše zanimalo koliko se u narednom periodu može unaprediti komercijalna ponuda. Letnja sezona je na vratima, problemi su prisutni godinama unazad a najviše se ogledaju u tome što otvoreni bazeni u sklopu banje nisu u najreprezentativnijem izdanju, a javnost svakako zanima šta će biti učinjeno u smislu unapređenja kvaliteta sadržaja i približavanja standarda drugim banjskim centrima u regionu.

“Ja sam dolazio u banju još pre 25 godina kada su bazeni bili relativno novi. Ovih dana sam sa rukovodiocem tehničke službe obišao bazene, uostalom kao i čitav kompleks. Stanje je takvo da je “zub vremena” učinio svoje, takođe i nedostatak finansijskih sredstava. Ovih dana ćemo napraviti dinamiku poslova koje treba da uradimo i u nekoliko faza ćemo učiniti da do letnje sezone sve izgleda mnogo pristojnije. Svesni smo da je banja na dobrom geografskom položaju i da je u toku sezone veliki broj gostiju iz okoline. Želimo svima da priuštimo dobru ponudu, sa mobilijarom koji je sličan onome u velikim turističkim centrima.”

Marković je istakao da je u planu i izgradnja toplotne veze iz objekta banje ka termalnom bazenu koja će omogućavati i boravak u bazenu tokom zimskog perioda. Ovaj proces bi trebao biti gotov do sledeće zimske sezone a svakako će svojom atrakcijom dodatno poboljšati ponudu banje.

Kada se spomene banja, ne može se preći preko jedne od gorućih tema poslednjih godina a to je završetak Velnes centra. Pokrajinska Vlada ima ozbiljne namere po ovom pitanju, što je i dr Marković potvrdio. Takođe, saopštio je da je razgovarao sam sa pokrajinskim sekretarom za zdravlje dr Zoranom Gojkovićem koji je najavio ulaganja, a u narednom periodu bi trebalo ozbiljnije da se poradi na ovoj problematici.

Izvor: 025info.rs