Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Drugi Međunarodni Festival potpomognute oplodnje 12. i 13. oktobra u Beogradu

Udruženje Šansa za roditeljstvo 12. i 13. oktobra u Beogradu organizuje drugi Međunarodni Festival potpomognute oplodnje pod sloganom “Mislite o tome”.
 
Preko 50 eminentnih stručnjaka iz Srbije i Evrope u želji da pomognu parovima, razjasne nejasnoće i odgovore na pitanja, učestvovaće na čak 10 stručnih panel diskusija, i održaće besplatne konsultacije za 300 parova iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantelesnu oplodnju, navodi se u saopštenju.
 
U cilju savladavanja svih nejasnoća koje se vezuju za lečenje neplodnosti za parove i pojedince biće organizovane potpuno besplatne konsultacije sa stručnjacima iz svih relevantnih oblasti, kao što su ginekolozi, embriolozi, endokrinolozi, urolozi, hematolozi, psiholozi itd.
 
Takođe, biće više od 30 štandova klinika iz zemlje i inostranstva, ordinacija, proizvođača lekova, apoteka, udruženja ali i mnogih drugih, biće održane panel diskusije i prezentacije na kojima će govoriti najistaknutiji stručnjaci na određene teme. Isto tako biće organizovana i laboratorija uživo gde će prisutni moći da zavire u svet laboratorije i stvaranja novog života.
 
– Veoma sam ponosna što je rad Udruženja za samo tri godine od osnivanja doprineo pozitivnim promenama, kako u rušenju predrasuda i ohrabrivanju parova, tako i prisutnosti teme kod donosioca odluka – istakla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo i dodala da će Festival biti najveći događaj posvećen pacijentima i lečenju neplodnosti na Balkanu a i šire.
 
– Ove godine je pod sloganom “Mislite o tome”, jer smatramo da je važno da celokupno društvo misli o problemu neplodnosti kako bi se ova oblast u našoj zemlji unapredila – istakla je ona.
 
Na festivalu biće prikazan i film o neplodnosti “Putovanje do bebe” na kome je udruženje radilo i koji prikazuje istinite borbe parova za bebu, a koji je premijerno prikazan u martu na Konferenciji Evropa u Srbiji – IVF, a svi posetioci će moći da učestvuju i u stvaranju novog Zida nade.
 
Svi zainteresovani mogu se besplatno akreditovati, zakazati konsultacije i naći više informacija o Festivalu na sajtu Udruženja.
 
Udruženje Šansa za roditeljstvo – Udruženje parova Srbije u borbi za potomstvo je dobrovoljna, nevladina, neprofitna organizacija nastala kao podrška parovima koji se bore sa infertilitetom u Srbiji.
 
Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suočavaju i kroz društveno delovanje utiče na njihovo prevazilaženje i ispunjenje ciljeva u vezi sa poboljšanjem kako uslova tako i kriterijuma za postupak vantelesne oplodnje (VTO) na račun RFZO. Udruženje je osnovano u septembru 2016. godine. Samo integrisanim odgovorom društva može se postaći konačni cilj Udruženja da svako dobije šansu da bude roditelj.
 
Foto: Gergely Zsolnai/shutterstock.com
Preuzeto: eKapija 
Tagovi:
Pročitajte još: