fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Drugi sajam penzionera okupio najstarije sugrađane iz svih naseljenih mesta opštine Kula

Najstariji sugrađani su na današnjem sajmu imali priliku da uživaju u lepom ambijentu i druženju, dok su onu koji su bili srećnije ruke dobili i vredne nagrade. Penzioneri su u holu Pionirskog doma u Kuli probali proizvode i usluge, koje su pružila brojna udruženja, lokalni proizvođači zdrave hrane, apoteke, banke, osiguravajuća društva, „Dom za stare“, „Plava ptica“, Crveni krst, kao i druge usluge, poput Senior kartice, koje su isključivo namenjene njima. Pored toga, danas je obavljen niz besplatnih zdravstvenih pregleda. Takođe, organizovan je prigodan program u kojem su učestvovala deca iz KUD „Srbija, kao i šahovski turnir i tombola, a glavnu nagradu, vikend boravak u banji Junaković za dvoje, dobio je penzioner Milan Žurić iz Sivca.

Prema rečima Zorice Demković, zamenice predsednika Skupštine opštine Kula, odziv najstarijih sugrađana i udruženja penzionera iz svih naseljenih mesta je bio izuzetan. „Sajam polako prerasta u tradiciju, a veliki broj izlagača i udruženja penzionera iz svih naseljenih mesta opštine Kula potvrđuje da je ovo pun pogodak i da smo ostvarili cilj koji smo zacrtali“, ističe Zorica Demković.

Sajam je održan pod pokroviteljstvom opštine Kula, a uz podršku Turističke organizacije opštine Kula. Pored predsednika opštine Kula, Damjana Miljanića i zamenice predsednika SO Kula Zorice Demković, ovogodišnjem sajmu je prisustvovala i Sandra Babić, direktorica Doma za stare u Kuli i direktor Turističke organizacije opštine Kula, Vladimir Stanković.

Cilj manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, kao i da se podigne društvena svest o važnosti unapređenja zdravog i aktivnog starenja.

Tagovi:
Pročitajte još: