Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Državni pčelarski sajam 9. i 10. februara na Beogradskom sajmu – Inovacije i brendiranje srpskog meda

U hali 2 Beogradskog sajma 9. i 10. februara 2019. godine održaće se XI Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Za vreme trajanja sajma planirana je panel diskusija, međunarodni stručni seminar, ali i predstavljanje i proglašenje najboljih inovacija u oblasti pčelarstva.

Panel diskusija pod nazivom „Kako da srpski med postane svetski maloprodajni brend“, planirana je za subotu, 9. februar. Kako je navedeno na sajtu SPOS-a, ovo pitanje vredno desetine miliona dolara postaće ključno pitanje za pčelare SPOS-a nakon završetka Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med doo“. Svaki procenat povećanja prodaje meda u malim pakovanjima, a ne u buradima, kao što je to sada najčešće slučaj, donosiće pčelarima značajne dodatne prihode. Naročito je bitno da se taj med plasira u svetske maloprodajne lance bez posrednika, što nije nimalo lako.

Za subotu je na sajmu planiran i međunarodni stručni seminar pod nazivom „Pčele ne umiru od zime“. Predavač na seminaru biće Njolfgang Ritter, nemački biolog i melitolog, stručnjak za zdravlje pčela, autor nekoliko knjiga i više od 600 naučnih članaka, ali i pčelar praktičar sa više od 40 godina iskustva u pčelarenju.

U nedelju, 10. februara, planiran je takmičarski deo koji podrazumeva predstavljanje inovacija. Kritereijumi za ocenjivanje inovacija biće jednostavnost primene u praksi i unapređenje ekonomičnosti pčelarenja inovacijom, a sve inovacije mogu se prijaviti i doneti na sajam najkasnije do 10. februara do 9 sati.

Izvor: kula.rs

Tagovi:
Pročitajte još: