Dušanu je potrebno 191.000 evra da preživi, evo kako možete da mu pomognete

Teško obolelom četvorogodišnjem dečaku Dušanu Todoroviću iz Svilajnca neophodna je pomoć da bi preživeo jer mu se vratio karcinom – neoblasma. Detetu sada predstoji put u Barselonu, na kliniku „Sant Joan de Deu“ na dodatna ispitivanja, analize krvi i dva ciklusa hemoterapije i imunoterapije. Prvi simptomi njegove bolesti javili su kod tog mališana pre dve godine, kada je primećen pad hemoglobina u njegovoj krvi.,

Tada je pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu napipao u trbuhu deteta “strano telo”, nakon čega ga je uputio u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostikovan maligni tumor.

Posle biopsije, dobio je hemoterapiju, što je uticalo da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše. Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici „Sent Jude“, u Memfisu (SAD).

 Posle toga lečenje je nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je Dušan primio i hemoterapije.Tumor se vratio i Dušan mora mora hitno da ide u Barselonu, u kliniku „Sant Joan de Deu“ na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemoterapije i imunoterapiju.

On je životno ugrožen i ovaj tretman je jako važan kako bi to dete ostalo u životu. Cena lečenja u Barseloni je 191.312,81 evra.

 

Za pomoć Dušanu otvoren je SMS broj, ali i dinarski i devizni računi preko Fondacije “Produži život”.

Kako da pomognete

Mališanu možete da pomognete slanjem SMS poruke na broj 5757, čija je cena 100 dinara. Ili uplatom sredstava na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.