Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Đuveč bez mesa

Đuveč bez mesa

Sastojci:

  • 200 g crnog luka
  • 100 g boranije
  • 100 g graška
  • 200 g krompira
  • 100 g tikvica
  • 1-2 čena belog luka
  • malo korena celera i peršuna
  • 100 g šargarepe
  • 1/2 čaše pirinča
  • 200 g paradajza
  • 1 sveža paprika
  • oko 2,5 dl ulja
  • po ukusu so, biber, aleva paprika, peršunov list

Priprema:

Grašak i boraniju obarite u slanoj vodi (10-15 minuta) i procedite. Pirinač otrebite i operite. Na ulju prodinstajte sitno naseckan crni luk pa dodajte grašak i boraniju i promešajte. Zatim, dodajte krompir i tikvicu naseckane na sitnije kockice, naseckan peršun, celer i usitnjen beli luk, pa izmešajte. Dodajte na kockice naseckanu šargarepu i pirinač i dobro izmešajte.

Prebacite u nauljenu tepsiju i dodajte oljušten i na kockice iseckan paradajz i iseckanu svežu papriku. Posolite, pobiberite, pospite malo aleve paprike i dodajte peršunov list. Opet dobro izmešajte.

Zalijte sa dosta ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko 45 minuta.

Služite toplo.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: