fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Džem od ananasa i papričica

Približava se vreme džemova. A ovaj je neobični džem, koji se slaže i sa slanim jelima, svakako vredi probati. Potrebno je: 1 ananas, šolja soka od ananasa, 1-3 ljute papričice.

Priprema
Odsecite vrh ananasa, a zatim oštrim nožem odstranite koru. Secite dovoljno debelo da sa korom odstranite i braon okca. Ako neko okce preostane, isecite ga posebno oštrim nožem. Isecite ananas na kolutove sve sa jezgrom, a potom kolutove iseckajte na sitnije komadiće.
Naspite seckani ananas i sok od ananasa u lonac.
Odsecite peteljku papričicama, pa ih grubo iseckajte, sve sa semenkama, i ubacite u lonac sa ananasom. 
Zagrejte lonac da proključa, onda smanjite vatru i ostavite da lagano ključa, često mešajući, dok ananas ne omekša. 
Štapnim blenderom izmiksajte mešavinu ananasa i paprike. Ne morate da napravite potpuno homogenu masu, samo se postarajte da svi veliki komadi budu izmiksani.
Kuvajte još oko 20 minuta dok se ne zgusne. Često mešajte, da džem ne zagori.  
Kašikom prespite džem u čistu teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom zavrnite poklopac i ostavite u frižider. 
Džem bi trebalo da stoji u frižideru bar 10 dana da dobije pravi ukus.

Preuzeto: Zdravahrana.com

Tagovi:
Pročitajte još: