Edukacija učenika o održivom razvoju i zaštiti životne sredine

Opstanak čovečanstva  u uskoj vezi je sa životnom sredinom. Zdrava, odnosno što zdravija životna sredina imperativ je kako opstanka, tako i  razvoja društva.  Otuda i potreba za edukacijom  najmlađe populacije o jačanju svesti  o  potrebi zaštite životne sredine.

Shvatajući značaj  i održivog razvoja i zaštite životne sredine, Gradska uprava grada Sombora, već nekoliko godina, angažuje stručnjake  organizacije „Ambasadori održivog razvoja i zaštite životne sredine“  radi edukacije učenika osnovne škole.

Ove godine radionice,  na kojima su učesnici bili učenici četvrtog i šestog razreda osnovne škole, održane su u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Stanišiću i OŠ „Petar Kočić“ u Riđici.

Ambasadori održivog razvoja učenicima su,  kroz interaktivan pristup,  prigodne igre i na drugi način,  govorili o klimatskim promenama i biodiverzitetu, upravljanju otpadom, reciklaži otpada i drugim temama.

Edukacija bi trebalo da se nastavi u septembru, organizovanjem radionica u  OŠ „Laza Kostić“ u Gakovu i odeljenju ove škole u Rastini.

Izvor: sombor.rs