Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Evo kuda će ići auto-put kroz srce Šumadije dug 317 kilometara! Senić potvrdio za SD: Komisija prihvatila dokumentaciju!

Autoput

Sledeći korak je usvajanje prostornog plana područja posebne namene za ovaj infrastrukturni projekat, koje se očekuje do kraja ove godine.
Republička revioziona komisija ocenila je danas da je projektna dokumentacija za auto-put Vožd Karađorđe potpuna i donela odluku da se projekat prihvati!

Ukupna dužina auto-puta, sa pristupnim saobraćajnicama je 317,07 kilometara.

Aleksandar Senić, direktor Sektora za upravljanje izgradnjom u “Koridorima Srbije” potvrdio je za Srbija Danas da je Republička reviziona komisija ocenila da su Generalni projekat i Prethodna studila opravdanosti za autoput Vožd Karađorđe potpuni i prihvatila je predmetnu tehničku dokumentaciju.

– To, na prvom mestu, znači da je, između 3 varijanta rešenja, usvojena trasa kuda će budući autoput prolaziti. Osnovni koridor autoputa/brze saobraćajnice Vožd Karađorđe proteže se od Lazarevca do Bora kroz područja naseljenih mesta Aranđelovac, Topola, Rača, Markovac, Lapovo, Svilajnac, Despotovac i Brestovačka Banja. Predviđene su i veze obližnjih gradova sa predmetnim koridorom, tzv. pristupne saobraćajnice, tako da će postojati i brza saobraćajnica od Koridora 10, kod petlje Mali Požarevac, preko Mladenovca i Orašca, do istočnog oboda Aranđelovca. Takođe, predviđeno je uspostavljanje poprečne veze između autoputa Vožd Karađorđe i severne obilaznice u Kragujevcu – kaže Senić za Srbja Danas.

Na samom autoputu su predviđene 23 denivelisane raskrsnice, tj. petlje, 252 mosta ukupne dužine 31,34 km, 42 nadvožnjaka i 15 tunela ukupne dužine 7,6 km.

Sledeći korak je usvajanje prostornog plana područja posebne namene za ovaj infrastrukturni projekat, koje se očekuje do kraja ove godine.

Tagovi:
Pročitajte još: