Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Fabrika šećera „Crvenka“ donirala vrtiću „Šećerko“ u Crvenki dečije igralište

Danas je u Predškolskoj ustanovi „Bambi“, vrtiću „Šećerko“ u Crvenki otvoreno novo dečije igralište čiju je izgradnju finansirala Fabrika šećera „Crvenka“. Igralište će osim, za potrebe vrtića biti otvoreno i za drugu decu koja nisu polaznici PU „Bambi“, kaže Snežana Bulatović, direktorica PU „Bambi“.

„Ovo je prvo igralište u kulskoj opštini koje se nalazi u okviru vrtića, a koristiće ga i ostala deca iz okolnih zgrada i cele Crvenke. To je način da lokalni privrednici i vrtić utiču na to da vrtići budu dostupni za svu decu i nadamo se da će ovakva igrališta ubuduće imati svi vrtići u opštini. Pozvala bih građane Crvenke da budu pažljivi i da se odgovorno odnose prema ovom igralištu“, rekla je direktorica PU „Bambi“ Snežana Bulatović.

Lokalna samouprava ima dobru, dugogodišnju, saradnju sa fabrikom šećera u Crvenki, rekao je prilikom otvaranja dečijeg igrališta Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.

-Šećerana ustupa lokalnoj samoupravi svake godine bazen na besplatnu upotrebu. I objekat ovog vrtića koji je takođe u vlasništvu Šećerane dat je na korišćenje PU „Bambi“, odnosno, lokalnoj samoupravi koja zajedno sa „Bambijem“ održava objekat i dvorište. Ta saradnja nije jednosmerna. Naime, i lokalna samouprava u skladu sa mogućnostima i zakonskim okvirima nastoji da u svakom momentu izađe u susret Fabrici šećera „Crvenka“. Plod te dobre saradnje je i ova donacija Šećerane. Tim povodom želim da se zahvalim Šećerani na dečijem igralištu i želim da naglasim i podržim ideju da igralište koriste i deca koja nisu polaznici PU „Bambi“. Ideja je da u šest, sedam objekata vrtića, gde je to moguće, uradimo ovakva ili slična igrališta i otvorimo ih za građanstvo. Dečija igrališta će ove godine biti rađena i u saradnji sa Ministarstvom ekologije. Većina igrališta su popravljena i redovno se održavaju, a od naredne godine očekuje nas novi koncept koji sada primenjujemo u vrtiću „Šećerko“, rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.

Fabrika šećera „Crvenka“ je u saradnji sa opštinom Kula napravila ovo igralište za decu PU „Bambi“ ali i za svu ostalu decu u Crvenki i opštini Kula, rekao je Nastadin Jovović, direktor Sirovinskog sektora u Fabrici šećera „Crvenka.
„Uvidevši da kulskoj opštini nedostaju dečija igrališta krenuli smo u realizaciju ovog projekta. Fabrika šećera „Crvenka“, kao odgovorna firma planira i u narednom periodu da učestvuje i podržava ovakve ili slične akcije“, rekao je direktor Nastadin Jovović.

Vrtić „Šećerko“ ima oko 160 mališana i plan je da se u narednom periodu adaptira jedna prostorija u cilju uređenja nove radne sobe, a ono što je najvažnije kada je reč o ovom vrtiću više neće biti liste čekanja.

Tagovi:
Pročitajte još: