Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Facebook Messenger dobio veliku nadogradnju: Stigle 4 nove funkcije koje smo dugo čekali

Facebook

Facebook Messenger je upravo dobio veliku nadogradnju. Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svetu je unapređena sa četiri potpuno nove, a veoma korisne funkcije, koje su odmah dostupne svim korisnicima.

Hajde da vidimo šta je to kompanija Meta predstavila i kako ih možete koristiti u svakodnevnoj komunikaciji sa prijateljima i porodicom.

Ukoliko niste sigurni da li ste “štiklirali” HD opciju, svaka poslata HD slika će nositi tu skraćenicu u gornjem desnom uglu.

Kompanija Meta je ovu opciju učinila dostupnom u WhatsApp aplikaciji još u avgustu prošle godine, pa je, iako smo se načekali, sjajno da je konačno vidimo i u Messenger-u.

Zajednički albumi

Ukoliko sa prijateljima i porodicom imate grupni čet, veoma će vam biti korisna funkcija “zajednički albumi”. Jednostavno izaberite više slika prilikom slanja, a zatim dodirnite opciju za pravljenje novog albuma. Svi članovi grupe će zatim moći da pogledaju, dodaju, brišu ili skidaju slike i video snimke iz zajedničkog albuma.

Veoma korisno ukoliko je više ljudi fotografisalo neku proslavu, događaj ili zajedničko putovanje.

Povežite se pomoću QR koda

Ukoliko ste stekli novo poznanstvo i želite da nastavite komunikaciju na Facebook Messenger-u, sada možete da se povežete skeniranjem jedinstvenog QR koda koji je dostupan unutar menija podešavanja.

Ovaj dodatak biće vam od velike koristi ukoliko je vaš novi poznanik stranac koji ili ukoliko je vaše ime veoma često i teško vas je pronaći jednostavnom pretragom.

Za kraj, ali ništa manje korisna funkcija je slanje fajlova veličine do 100 MB. Svi veliki formati su podržani, pa više nema potrebe da se oslanjate na razne sajtove ili mejl klijente za slanje velikih fajlova – uradite to direktno u Facebook Messenger-u.

Tagovi:
Pročitajte još: