Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Farmeri spremaju opšti haos u Italiji: 500 traktora stiže ka Rimu, blokiraće kružni put

Italijanski farmeri

Italijanski poljoprivrednici na traktorima, koji protestuju zbog evropske i državne poljoprivredne politike, doći će sa “najmanje 500 traktora” na kružni put oko Rima u petak, rekla je jedna od grupa demonstranata koji učestvuju na protestu.

– U petak, videćete povorku traktora na kružnom putu u Rimu – rekao je vođa grupe Poljoprivredno spasenje, Salvatore Fais, prenela je ANSA.

Italijanski poljoprivrednici se protive politici jeftinog uvoza, visokih troškova i niskih cena poljoprivrednih proizvoda.

Protesti poljoprivrednika održani su za vikend, na putu A1 kod Rima, i u okrugu Pavija, gde je bilo oko 500 traktora.

Španija “gori”

Podsetimo, španski poljoprivrednici blokirali su saobraćaj na nekoliko velikih auto-puteva i zapalili gume u utorak, pridruživši se kolegama u drugim evropskim zemljama koji protestuju protiv visokih troškova, birokratije i konkurencije zemalja koje nisu članice EU.

– Sa različitim nijansama, u celoj EU imamo iste probleme – rekao je za nacionalnu TVE Donacijano Duho, potpredsednik ASAJA, jednog od najvećih udruženja poljoprivrednika u Španiji.

ASAJA i druga udruženja pozivali su na proteste od četvrtka, ali su tek u utorak bojni farmeri izašli na puteve sa svojim traktorima, otežavši saobraćaj širom zemlje od Sevilje i Granade na jugu do Đirone blizu francuske granice, saopštile su saobraćajne vlasti.

Tagovi:
Pročitajte još: