fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Festival evropskog filma u Apatinu

film

Mala sala Kulturnog centra u Apatinu (Trg Nikole Tesle 12) biće, tokom dva dana, 23. i 24. novembra, domaćin Festivala evropskog filma.

Ljubitelji sedme umetnosti mogu se radovati izuzetnom programu koji će biti prikazan tokom ova dva dana. Festival donosi odabrane filmske projekcije iz kratkometražne i dugometražne selekcije, pružajući publici priliku da uživa u raznovrsnom svetu evropskog filma.

Prema planiranom programu, ljubitelji dobrog filma, moći će u četvrtak, 23. novembra da pogledaju od 16 časova film “Sunčan dan” u režiji: Faouzi Bensaidi; od 16:45 – “Da Yie”, režija: Anthony Nti; od 18:00 – “Ja sam dobro” (Luksemburg, Belgija, Nemačka, Italija), u režiji Donato Rotunno; od 20:00 – “Gospođica Viborg” (Danska), u režiji Marianne Blicher. Drugog festivalskog dana, u petak, 24. novembra biće prikazani filmovi – od 16:00 – “Gladni galeb”, režija : Leon Wang; od 16:45 – “KOKOKTA: Ostrvo Nade” u režiji Craig Norris, od 18:00 – “Imadovo detinjstvo” (Švedska, Irak, Latvija), režija: Zahavi Sanjavi; od 20:00 – “Ramona” (Španija), režija Andrea Bagney.

Festival predstavlja priliku za susret sa kreativnim izrazima različitih kultura kroz umetnost filma. Filmovi su deo projekta Cineuropa koji je Evropska komisija je u novembru 2018. godine započela kako bi obezbedila podršku u kreiranju i unapređenju kvaliteta evropskih filmskih festivala.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Tagovi:
Pročitajte još: