Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Fokača

Fokača

Sastojci:

• 450 g brašna
• 1 kesica suvog kvasca
• 1 kašičica šećera
• 1/2 kašičice soli
• 250 ml mlake vode
• 3 kašike maslinovog ulja
• 100 ml maslinovog ulja
• 2 čena belog luka
• 1 kašičica belog luka
• 1 kašičica suvog ruzmarina
• 1 kašičica krupne morske soli
• masline

Priprema:

Pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer i so. Potom dodajte i mlaku vodu i maslinovo ulje. Sve dobro umešajte i dodavajući brašno formirajte testo. Odmah nakon formiranja testa stavite ga u četvrtasti pleh, nema potrebe da testo odstojite pre toga. Kada ste formirali fokaču, pokrijte je streč folijom i ostavite da odstoji 1h.

Maslinovo ulje zagrejte da bude mlako, dodajte sitno iseckani beli luk, beli luk u prahu i suvi ruzmarin. Kada je testo odstojalo 1h, blagim pritiskom prstiju napravite udubljenja u njemu. Ponovo ostavite 10-15 minuta da testo nadođe a onda dodajte masline (možete u rupe) i pospite morskom solju. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 °C oko 20 minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: