Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Formula 1 dobija novu Veliku nagradu! Evropa “jača” za još jednu trku

Formula

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Španije od 2026. godine biće vožena u Madridu. Ugovor između čelnika “najbržeg cirkusa” i gradskih vlasti Madrida zaključen je do 2035. godine, a kako se navodi, svakom trkačkom danu će moći da prisustvuje 110.000 navijača. Takođe, planira se proširenje kapaciteta na 140.000 gledalaca dnevno.

Trka će biti vožena na stazi dužine 5,47 kilometara, oko izložbenog centra “Ifema” između španske prestonice i aerodroma “Barahas”. Nova staza imaće 20 krivina.

Trka za Veliku nagradu Španije se od 1991. godine održavala u Barseloni na stazi Katalunja. Ugovor Katalunje sa Formulom 1 ističe 2026. godine, ali čelnici F1 pregovaraju sa Barselonom o mogućnosti da glavni grad Katalonije ostane organizator trke.

Poslednja trka F1 u Madridu vožena je 1981. godine na stazi Harama.

– Madrid je neverovatan grad sa neverovatnim sportskim i kulturnim nasleđem, a današnjom objavom počinje uzbudljivo novo poglavlje F1 u Španiji – rekao je predsednik i izvršni direktor F1 Stefano Domenikali.

Podsetimo, nova sezona će početi 2. marta trkom u Bahreinu, a titulu brani Maks Ferstapen iz Red Bula koji je prošle godine dominirao.

Tagovi:
Pročitajte još: