fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Fortnite se vraća na iPhone ove godine

Fortnite

Nakon zvanične najave kompanije Apple da će u martu otvoriti iOS za alternativne prodavnice aplikacija, oglasila se i kompanija Epic Games, koja je potvrdila da se Fortnite igra vraća na iPhone 2024. godine.

“Fortnite će se kasnije ove godine vratiti na iOS”, objavljeno je na zvaničnom Epic Games Newsroom profilu na X platformi, uz najavu da će se distribucija igre vršiti kroz Epic Games Store prodavnicu za iOS.

Nažalost, ostaje neizvesno da li će i korisnici u Srbiji ponovo moći da zaigraju popularnu igru na svojim iPhone uređajima, jer je Apple izričito rekao da se iOS otvara samo u 27 zemalja članica Evropske unije.

Podsetimo, Fortnite je 2020. godine uklonjen sa App Store prodavnice aplikacija, nakon što je Epic Games igračima dozvoljavao da zaobiđu Apple-ov sistem plaćanja. Posledica ove odluke je bila višegodišnja sudska bitka između dve kompanije.
Zakon o digitalnim tržištima EU će takođe dozvoliti postojanje aplikacija za strimovanje igara na iPhone uređajima, što značii da bi već ove godine mogli da vidimo Nvidia GeForce Now i Xbox Cloud Gaming servise na iOS operativnom sistemu.

Tagovi:
Pročitajte još: