fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(FOTO) Apatin: Bojan Ožegović prvi do „Časnog krsta“

Bojan Ožegović prvi do „Časnog krsta“ 5

Na plaži kod restorana „Plava ruža“ u Apatinu održano je plivanje za „Časni krst“, tradicionalni događaj koji je organizovala Turistička organizacija opštine Apatin. Ukupno 19, od 24 prijavljena učesnika je u rukavcu Dunava do krsta plivalo simboličnih 33 metra. U trenutku održavanja manifestacije temperatura vazduha bila je oko nule, a temperatura vode 3 stepena. Sve to uz sneg koji je padao, nije sprečio one najhrabrije da danas zaplivaju pred okupljenim Apatincima koji su došli da ih bodre.

Plivači su, kao i prethodnih godina, pre manifestacije prisustvovati Liturgiji u Hramu „Sabor Svetih Apostola“, a okupljene je u ime organizatora pozdravio Radomir Radujko, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Apatin.

Najmlađi učesnik ovogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja u Apatinu bio je Mladen Vein (2006. godište), a najstariji Slobodan Krnjajić (1975. godište). Pored njih, danas su plivali i Jovan Ratković, Nemanja Stojšić, Strahinja Grozdanić, Bojan Ožegović, Vladimir Marković, Dušan Rašeta, Radivoj Vlatković, Stefan Cvetićanin, Igor Davčev, Ognjen Volić, Lazar Stojaković, Nikodije Radonjić, Dejan Mosurović, Marko Miličević, Veljko Pavković, Ilija Bokan kao i jedna dama Radmila Žunjanin Volić.

Ove godine najbrži je bio Bojan Ožegović, Apatinac rođen 1984. godine, koji je izneo “Časni krst” iz vode.

Čestitke najbržem, uputila je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, dok je za sve učesnike upriličen ručak u restoranu „Marina Nani“.

Tagovi:
Pročitajte još: