fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(FOTO) „Čvarak fest“ privukao veliki broj posetilaca

„Čvarak fest“ privukao veliki broj posetilaca 7

Juče je, u Sivcu, održana tradicionalna gastronomska manifestacija „Čvarak fest“. Iz godine u godinu, ova manifestacija okuplja sve više takmičarskih ekipa koje se slažu u jednom-recept za najbolji čvarak je isključivo ljubav. Dobrog druženja, pozitivne energije, ukusne hrane i sjajnih čvaraka nije manjkalo, a posetioci su, osim u degustaciji mesnih proizvoda, mogli da uživaju u muzici Tamburaškog orkestra „Još ovu noć“, kao i u kulturno-zabavnom programu.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da je ovo takmičenje koje će se još više razvijati.

Osim velikog broja ekipa iz Sivca, učešće su i ove godine uzele ekipe iz Ruskog Krstura, Bačkog Brestovca, Vrbasa, Kisača i brojnih drugih mesta Vojvodine. Sivčani su posebno ponosni na manifestaciju koja iz godine u godinu raste i postepeno postaje jedno od obeležja ovog sela, a gosti se rado vraćaju i imaju samo reči hvale kako za organizaciju, tako i za atmosferu.

Kada je reč o nagradama, treće mesto pripalo je ekipi „Piđan“ iz Sivca, iz ulice Ive Lole Ribara, koja je istakla da je će tajna njihovog sjajnog čvarka i dalje ostati tajna. Drugo mesto takođe je pripalo Sivčanima, „Panterima“, ekipi Rukometnog kluba „Sivac 69“ koji će osvojenu novčanu nagradu uložiti u svoj Klub. Naposletku, prvu nagradu i pobedu na 4. Čvarak festu osvojila je ekipa „Kumovi“ iz Bačkog Brestovca.

I ove godine Sivčani su pokazali da imaju veliko srce, sluh i osećaj za one kojima je pomoć najpotrebnija, pa su tako ekipe „Komšije“ i „Moto klub Orlovi“ sva sredstva od prodatih čvaraka usmerila na lečenje svoje male sugrađanke, Maše Pleskonjić.

Četvrti „Čvarak fest“ u Sivcu ostaće upamćen po neuobičajeno lepom vremenu za ovo doba godine, po velikom broju posetilaca i izlagača, po velikom broju ekipa, po sjajnoj atmosferi, humanosti, pozitivnoj energiji i najboljim čvarcima. Sivac je još jednom potvrdio nezvaničnu titulu prestonice čvaraka i sjajne gastronomske destinacije, a nema sumnje da će ova manifestacija nastaviti da raste i pomera granice.

Tagovi:
Pročitajte još: