Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Foto konkurs u okviru programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija

Povodom Dana evropske saradnje 21. septembra, Zajednički sekretarijat IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija organizuje Foto konkurs “Lepi prizori pograničnog regiona Mađarske i Srbije”. Radovi se dostavljaju elektronski do 28. avgusta.

Jedna od upečatljivih karakteristika pograničnog regiona Mađarske i Srbije je zajedničko prirodno, istorijsko i kulturno nasleđe dve susedne države, koje je poslužilo kao inspiracija za temu ovog Foto konkursa.

Pogranični region Mađarske i Srbije, koji je ujedno i Programska oblast Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, uključuje županije Čongrad (Csongrád) i Bač-Kiškun (Bács-Kiskun) u Mađarskoj i Vojvodinu u Srbiji (okruge Zapadna Bačka, Severna Bačka, Južna Bačka, Severni Banat, Srednji Banat, Južni Banat i Srem).

Sa ciljem da podstakne građane da aktivno učestvuju u proslavi Dana evropske saradnje, Program poziva fotografe entuzijaste i profesionalce, koji su punoletni (starosne dobi 18 godina i više), da učestvuju na konkursu sa svojim fotografijama koje prikazuju lepote pograničnog regiona Mađarske i Srbije, uključujući njegovu prirodu i pejzaže, ili prizore sela ili gradova, uključujući njihove znamenitosti.

Autorima tri najbolje fotografije biće dodeljeni vredni i praktični promotivni pokloni Programa, a uz još devet odabranih fotografija, nagrađene fotografije će biti prikazane na izložbi na otvorenom, kojom će biti obeležen Dan evropske saradnje.

Foto izložba će biti održana u drugoj polovini septembra 2017. godine, na poznatom segedinskom šetalištu Kolčej ulici (Kölcsey utca), u partnerstvu sa Regionalnim centrom umetnosti – REÖK.

Autorima 12 najboljih fotografija takođe biće odato priznanje time što će fotografije biti objavljene u štampanom kalendaru za 2018. godinu.

Za učešće na Foto konkursu, fotografije se dostavljaju Zajedničkom sekretarijatu Programa u elektronskoj formi na sledeću adresu elektronske pošte: ecday@interreg-ipa-husrb.com u periodu od 8. do 28. avgusta 2017. godine.

Autori dostavljaju po jednu fotografiju uz dodatne podatke: ime i prezime autora, kontakt informacije i kratak opis fotografije. Da bi se kvalifikovali za učešće, autori fotografija moraju poštovati Uslove učešća Foto konkursa.

Fotografije koje ispunjavaju formalne kriterijume po pitanju tehničkih specifikacija i sadržaja biće istovremeno postavljene u album Foto konkursa na Fejsbuk stranici Programa.

Glasanje za najbolje fotografije će biti organizovano u periodu od 1. do 10. septembra 2017. godine. Žiri Foto konkursa, koji čine stručni član Žirija, fotograf Čaba Voroš (Csaba Vőrős) i dva predstavnika Upravljačkog tela i Nacionalnog tela Programa odabraće prvonagrađenu i drugonagrađenu fotografiju. Trećenagrađena fotografija biće odabrana javnim glasanjem na Fejsbuk stranici Programa, kao fotografija sa najviše glasova putem opcije “sviđa mi se” (like).

Žiri Foto konkursa takođe će odabrati preostalih devet fotografija koje će biti prikazane na izložbi na otvorenom u Segedinu i objavljene u kalendaru Programa za 2018. godinu.

Imena autora pobedničkih fotografija na Foto konkursu, kao i datumi održavanja foto izložbe biće objavljeni 12. septembra 2017. godine na internet stranici i Fejsbuk stranici Programa, a autori 12 najboljih fotografija će biti nagrađeni na događaju organizovanom povodom otvaranja izložbe.

Dan evropske saradnje obeležava se svake godine 21. septembra i nekoliko dana pre i posle tog datuma, kada se proslavljaju dostignuća u oblasti teritorijalne saradnje u različitim regionima Evrope, uključujući susedne zemlje EU.

Izvor: Radio Odžaci

Tagovi:
Pročitajte još: