Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(FOTO) Obeležen Dan oslobođenja opštine Apatin

Dubravka Korać

Polaganjem cveća i venaca na biste narodnim herojima, te svečanom sednicom, u Velikoj sali Doma kulture, opština Apatin obeležila je 79. godišnjicu oslobođenja od okupatora.
Nakon svečane sednice, kulturno-umetničkog dela programa i dodele priznanja „24. oktobar“ najzaslužnijim građanima za tekuću godinu, upriličeno je i uručenje ugovora o stipendiranju učenika srednjih škola.
Za ovu školsku godinu, opština Apatin finansiraće 104 učeničke stipendije, 9 pomoći u školovanju i 19 učenika kojima je obezbeđen besplatan smeštaj u Domu učenika.
Prestižno priznanje primili su Bela Kanjo iz oblasti nauke i obrazovanja, Aleksandra Marić u oblasti humanitarnog rada i Predrag Vejin, proslavljeni rukometaš za delovanje u oblasti sporta.
U prepunoj sali Opštinskog kulturnog centra, prisutnima se obratila predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, čiji govor prenosimo u celosti:
„Poštovani gosti, dame i gospodo. Svaki put kada se setim naše slobodarske tradicije, ponosna sam na to nasleđe, na hrabrost koja je deo identiteta našeg grada i stalna inspiracija kako treba da živimo!
24. oktobra pre 79. godina Apatin se probudio slobodan a naši junaci i heroji ostali su da stoje u večnosti kao svetionici prema kojima se upravljamo!
Danas ponosno u čast svih naših palih boraca, u čast naših veterana i naše slobodarske tradicije razvijamo našu trobojku i slavimo ovaj važan datum koji je utkan u naš identitet, naš duh i snagu da idemo uvek ponosno napred!
Da čuvamo našu slobodu, pravo na nezavisnost i našu raznolikost jer ovo je grad u kome u harmoniji žive naše različitosti i upravo zbog toga je sinonim za najviše ljudske vrednosti.
Naše je da negujemo kulturu sećanja jer samo ako budemo svesni svoje istorije, i onoga što je bilo, možemo živeti dobro u budućnosti.
A budućnost pripada mladima. Onima koji tek stasavaju i kojima i danas želimo da damo vetar u leđa da mogu da postignu sve, ako ulažu u svoje obrazovanje koje je najsigurniji put u bolju budućnost. Zato iz godine u godinu povećavamo fond za stipendiranje naše dece.
Dragi stipendisti, čestitam vam od srca, vi ste bogatstvo i ponos našeg grada i želim vam da, sa radošću i lakoćom, nastavite da usavršavate vaše talente, upišete najbolje više škole i fakultete, osvajate znanjem i pameću, i uvek se vraćate u Apatin da zajedno razvijamo naš grad!
Dragi moji Apatinci srećan nam dan grada“, poručila je Dubravka Korać.

Tagovi:
Pročitajte još: