fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(FOTO) Obeleženi Dani hrvatske kulture u Somboru

Antonio Ratković

U Velikoj sali Gradske kuće održana je završna manifestacija u okviru Dana hrvatske kulture, u organizaciji Udruženja građana „Urbani Šokci“ i uz podršku Grada Sombora. Događaju je prisustvovao gradonačelnik, Antonio Ratković, koji je ovom prilikom dobio priznanje u znak zahvalnosti za doprinos u očuvanju hrvatskog i šokačkog kulturnog nasleđa, kao i za dugogodišnju saradnju i podršku u njihovom radu.

Posetiocima je prikazana Monografija Udruženja pod nazivom „Urbani Šokci u zrnju godina“, a obratila se i predsednica Udruženja, Marija Šeremešić, koja je govorila o postignutim rezultatima, među kojima su objavljivanje 16 knjiga i 5 zbornika, 14 održanih  međunarodnih okruglih stolova i druge aktivnosti.

Veče su ulepšali nastupi ŽPS „Kraljice Bodroga“ Bački Monoštor, mali monoštorski tamburaši HKUD „Vladimir Nazor“ Sombor, bodroški bećari KUDH „Bodrog“ Bački Monoštor i ostali.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Hrvatskog nacionalnog saveta, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Matice Hrvatske i predstavnici kulturno-umetničkih društava Sombora i Gornjeg Podunavlja.

Tagovi:
Pročitajte još: