Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(FOTO) Održano tematsko veče „Srpska u srcu te nosimo“

Održano tematsko veče „Srpska u srcu te nosimo“ 12

U organizaciji Srpske čitaonice „Laza Kostić“ Sombor i Zavičajnog udruženja Srba „Korijeni“, održano je tematsko veče „Srpska u srcu te nosimo“, u kom su učešće uzeli  Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Boško Antić, admiral, Petar Škrbić, general – potpukovnik i Darko Mladić, predsednik komiteta za podršku generalu Ratku Mladiću. Pored predstavnika vojske Republike Srbije, raznih udruženja i brojnih sugrađana, tematskoj večeri su prisustvovali i gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković i pomoćnik gradonačelnika, Uroš Buzadžić.

Pre samog programa, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, sastao se sa gradonačelnikom, Antoniom Ratkovićem. Povod sastanka bio je razgovor o mogućnostima jačanja i unapređenja saradnje grada Sombora sa gradovima i opštinama u Republici Srpskoj,  kao i pripreme za manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“, koja će se ove godine održati u dvanaest gradova Srbije.

Tokom tematske večeri, prisutnima se obratio šef Predstavništva Mlađen Cicović, rekavši da je važno sačuvati jedinstvo srpskog naroda i dodao da će se u narednom periodu raditi na proširenju saradnje kako sa ustanovama kulture u Somboru, tako i sa gradskim rukovodstvom.

Gostima se obratio i gradonačelnik Ratković, pozdravivši kako govornike, tako i ostale sugrađane, dodavši da će Grad Sombor uvek podržati manifestacije koje za cilj imaju doprinos očuvanju srpskog naroda, kulture i tradicije.

Učesnici programa razgovarali su o procesu nastanka Republike Srpske, najmlađe srpske države, čijim nastankom je sprečeno izgnanstvo srpskog naroda sa svojih viševekovnih ognjišta i za čiju slobodu su mnogi heroji položili svoj život, braneći svoju porodicu i svoj dom. Pored toga, razgovaralo se i o težnji ka mnogo bliskijim odnosima i većoj saradnji Republike Srbije i Republike Srpske, kako bi se sačuvalo jedinstvo, kultura, tradicija i jezik.

U kulturno – umetničkom delu programa, učestvovali su violinista, Nemanja Golubić, narodni guslar, Vitomir Vulin i srpska pesnikinja, Ranka Srdić Milić.

Tagovi:
Pročitajte još: