fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(FOTO) ORK „Kljajićevo-Čonoplja“ ujedinio sportiste ova dva sela

ORK „Kljajićevo-Čonoplja“ 3

U naseljenim mestima Kljajićevo i Čonoplja, rukomet je oduvek bio sport koji je spajao ljude ova dva sela. Vođeni tom idejom, rukometni veterani Zoran Ćujić, Goran Hajdin i Nebojša Vidović, pokrenuli su inicijativu i ponovo ujedinili ova dva sela u jedan klub ORK „Kljajićevo – Čonoplja“.

Kako navode, prvi i osnovni cilj je rad sa mlađim kategorijama kroz Školu rukometa, a ne zanemaruje se ni seniorski pogon, koji će se u ovoj sezoni takmičiti u Trećoj rukometnoj ligi, dok rukometni veterani kluba aktivno učestvuju na turnirima širom zemlje.

„Ideja da se dva sela udruže se rodila još pre deset godina a činjenica da su sela sve manja i da je trend odliva stanovništva iz naših sredina veliki naterao nas je da udružimo snage i krenemo u realizaciju ove decenijske ideje. Već na prvom treningu u Čonoplji se okupilo 35 dečaka i devojčica željnih dokazivanja i druženja, a sa istim ciljem za nekoliko dana krećemo u realizaciju Škole rukometa i u Kljajićevu. Moram istaći izuzetnu saradnju sa osnovnim školama u oba sela uz bezrezervnu podršku Grada Sombora, bivših igrača i lokalnih privrednika koji su prepoznali našu ideju zdravog razvoja dece i mladih. Imamo izuzetnu koordinaciju sa fudbalskim klubovima „Sloga” i „Kordun”, jer nam je cilj svima isti a to je ponuditi sportske sadržaje koji će skloniti decu sa ulice i naučiti ih zdravom načinu života“, rekao je jedan od inicijatora, Nebojša Vidović.

Tagovi:
Pročitajte još: