Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(FOTO) Potpisan Ugovor o zameni javne rasvete na teritoriji opštine Kula

(FOTO) Potpisan Ugovor o zameni javne rasvete na teritoriji opštine Kula 5

U Svečanoj sali Skupštine opštine potpisan je Ugovor između opštine Kula i privatnog partnera. Ugovor se odnosi na zamenu javne rasvete, a potpisivanju su prisustvovali predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, načelnica Opštinske uprave, Aleksandra Gagović i predstavnik konzorcijuma kompanija „Interenergo“ iz Slovenije i „Smart energy investment“ iz Beograda, Siniša Janjušević. Janjušević je istakao da je potpisivanje ovog Ugovora pravi potez opštine Kula, s obzirom na to da se pokazalo da je javno – privatno partnerstvo izuzetno uspešan model kada je u pitanju finansiranje projekata energetske efikasnosti

„Mi smo partner u javno – privatnom partnerstvu i prisutni smo dugi niz godina. Radili smo veliki broj projekata i pokazalo se da je to jedan jako uspešan model što se tiče finansiranja projekata energetske efikasnosti koji su veoma značajni za opštine i gradove u Srbiji jer praktično bez ikakvog tehničkog i finansijskog rizika dobijaju novu tehničku opremu, ostvaruju momentalno velike uštede koje opterećuju budžete, a s druge strane nakon 15 godina im se besplatno predaje kompletna oprema u vlasništvo. To je model koji je prepoznat od strane države, ali i od velikog broja opština i gradova i mislim da je to pravi potez Opštine Kula i da ćemo na kraju svi biti veoma zadovoljni“, poručio je Janjušević.

Po rečima predsednika opštine Kula, Ugovor o javnoj rasveti obezbediće veće uštede, bolji kvalitet rasvete i održavanje iste u narednih 15 godina, što svakako ide u korist građana i opštine.

„Danas je potpisan Ugovor o zameni javne rasvete, odnosno o prelasku na LED rasvetu. Javno – privatno partnerstvo je samo jedan od modela finansiranja projekata koje realizuju lokalne samouprave, dobar i praktičan model. Sredstva se mogu obezbeđivati kroz javno – privatno partnerstvo, iz budžeta ili iz kredita. Mi imamo iskustva i sa jednim i sa drugim projektima, od ranije imamo neke ugovore javno – privatnih partnerstava, pa je u tehničkom smislu i lokalna samouprava upoznata sa zakonskom regulativom i sa svim bitnim koracima. Konkretno danas, Ugovor o javnoj rasveti obezbediće veće uštede, bolji kvalitet rasvete, održavanje u narednih 15 godina koje će vršiti partner izabran na javnoj nabavci, tako da sam uveren da će ovaj, kao i prethodni projekti, biti na korist građana i u korist opštine, a sigurno da i privatni partner neće biti nezadovoljan saradnjom sa Opštinom Kula. Radi se o velikom projektu, o velikom broju svetiljki koje treba zameniti i ne može se očekivati da to bude gotovo do Nove godine, ali će posao biti završen u narednih nekoliko meseci i cela teritorija opštine Kula biće obuhvaćena ovim projektom“, istakao je Damjan Miljanić.

Tagovi:
Pročitajte još: