fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(FOTO) Uređena Rimokatolička crkva u Bezdanu

Uređena Rimokatolička crkva u Bezdanu 2

Član Gradskog veća za oblast nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama, Silard Janković, danas je u Bezdanu posetio Rimokatoličku crkvu „Sveti Šimun i Juda Tadej apostoli“, gde su završeni radovi na sanaciji krova i unutrašnjeg opremanja crkve. Tom prilikom, Janković je razgovarao sa sveštenikom Mihaljom Zelićem i dekanom Bačkog dekanata Josipom Štefkovićem o završenim radovima i daljim planovima za uređenje i opremanje ove crkve.

U sklopu ovogodišnjih radova na održavanju crkve, popravljena su dva zvona koja do sada nisu radila i urađena je sanacija oštećenih delova krova. Pored toga, postavljeni su novi televizori preko kojih će vernici moći da čitaju i prate molitvu. Takođe, nabavljeni su mikrofoni i novo ozvučenje kako bi se molitva mogla uredno čuti u svim delovima crkve. Preostala je zamena osvetljenja u unutrašnjosti crkve, gde će umesto dosadašnjih sijalica biti postavljeni led reflektori.

Za projekat uređenja ove crkve koja je izgrađena 1846. godine, Grad Sombor je iz budžeta izdvojio dva miliona dinara. Sa ulaganjima u verske objekte nastaviće se i u narednom periodu na zadovoljstvo vernika koji te verske objekte posećuju i koriste.

Tagovi:
Pročitajte još: