fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Uspešno realizovana izložba „Iskoračimo zajedno“

Uspešno realizovana izložba „Iskoračimo zajedno“ 9

Danas je, u Sokolskom domu u Somboru, održana prodajna izložba pod nazivom „Iskoračimo zajedno“. Ispred Grada Sombora, podršku ovom događaju pružio je gradonačelnik, Antonio Ratković, koji je razgovarao sa učesnicima, ali i posetiocima.

Katarina Salkanović, predsednica Odeljenja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Sombora istakla je da je izložba organizovana povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

„Cilj ove izložbe jeste obeležavanje i vidljivost udruženja i uopšte osoba sa smetnjama u razvoju, sa motoričkim, sa svim ostalim smetnjama i invaliditetom. Naš je cilj da u budućnosti ostvarimo ideju radnog preduzetništva, socijalnog preduzetništva i radnog angažovanja osoba sa smetnjama i invaliditetom“, istakla je Salkanović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Svoje mesto na današnjoj izložbi uzela je i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“ Sombor.

„Ispred Dnevnog boravka danas smo izložili samo jedan deo radova naših korisnika. Nadamo se da će ovo biti jedan dobar korak ka socijalnom preduzetništvu na teritoriji našeg Grada”, poručila je Miljana Geljić, koordinatorka Dnevnog boravka ŠOSO „Vuk Karadžić“ Sombor.

Učešće na izložbi uzelo je 13 udruženja sa teritorije Grada Sombora i opština Kula, Apatin i Odžaci.

Tagovi:
Pročitajte još: