Fudbalski savez Vojvodine održao prvi put u istoriji sednicu elektronskim putem

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u zemlji po prvi put u istoriji Fudbalskog saveza Vojvodine održana je sednica Izvršnog odbora elektronskim putem. Sednicom je predsedavao predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine Dragan Simović, a nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice Izvršnog odbora usvojeno je i niz važnih odluka vezanih za početak nove takmičarske sezone.
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine Miodrag Cvijić istakao je da je ovaj savez spreman za početak takmičenja u ligama koji je predviđen za 15. avgust 2020. godine, dok je završetak jesenjeg dela predviđen za kraj novembra 2020. godine. Reč je o Srpskoj ligi – grupa Vojvodina, koja će u narednoj sezoni brojati čak 20 klubova, u kojoj je od klubova iz kulske opštine Fudbalski klub „Hajduk 1912“ i Vojvođanskim fudbalskim ligama, sever, istok i jug. U Vojvođanskoj ligi grupa sever, koja će brojati 18 ekipa, od klubova iz kulske opštine je Fudbalski klub „Crvenka“.
Usvojene su i Propozicije svih takmičenja pod ingerencijom Fudbalskog saveza Vojvodine, a imenovani su nadležni takmičarski, disciplinski i sudijski organi za predstojeću sezonu.

Đ.B.