Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Gašić u obilasku Četvrte brigade kopnene vojske u Vranju

Gašić

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju i naglasio da će Srbija nastaviti sa opremanjem jedinica Vojske Srbije najsavremenijim naoružanjem i opremom, kako bi imale najbolje uslove za realizaciju zadataka koje pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo.

Gašića su prilikom obilaska dočekali zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a o stanju u jedinici i težišnim zadacima za naredni period informisao ga je komandant Četvrte brigade pukovnik Siniša Nikolić, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom obilaska, ministru odbrane je predstavljen deo novouvedenog i modernizovanog naoružanja i vojne opreme poput oklopnih borbenih vozila „Lazar-3“ i „MRAP“, digitalizovanih samohodnih višecevnih lansera raketa 128 mm M-17 „oganj“, vozila visoke prohodnosti „hamer“, kao i protivoklopnih sistema „kornet“ i lakih četvorocikala „kvad“.

„Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu napore da Četvrta brigada kopnene vojske, kao i druge jedinice Vojske Srbije, budu opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom, kako bi imale najbolje uslove za realizaciju zadataka koje pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo“, rekao je Gašić.

Ministar odbrane je odao priznanje pripadnicima Četvrte brigade na profesionalnom, odgovornom i uspešnom izvršavanju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti uz sve izazove koje ti zadaci nose sa sobom i podsetio da su pripadnici brigade uvek bili prvi i kada je trebalo pomoći stanovništvu, bilo da je reč o poplavama, zavejanim putevima ili vodosnabdevanju.

U okviru današnje posete Četvrtoj brigadi kopnene vojske, Gašić je obišao i Spomen sobu te jedinice koja je posvećena bogatoj vojnoj istoriji Vranja i okoline, od perioda srpsko-turskih ratova do sukoba na Kosovu i Metohiji i NATO agresije 1999. godine.

Tagovi:
Pročitajte još: